U bevindt zich hier: Foto's en verslagen 1ste Herdenkingstocht  
 FOTO'S EN VERSLAGEN
INWA-bijscholing
Boekenbeurs Antwerpen
1ste Herdenkingstocht

1STE HERDENKINGSTOCHT
 

1 ste herdenkingstocht te Rotem.
Op zondag 18 november organiseerde VTB-Cultuur Maasland, onder leiding van Weltjens Raymond in samenwerking met INWA instructeur Damiaens Jan, haar eerste herdenkingstocht in de omgeving van de Kapel van de Weerstand te Rotem, deelgemeente van Dilsen-Stokkem.
Twee schitterend uitgewerkte en bewegwijzerde parcours, respectievelijk 16 km – met stop aan de manège Volmolen - en 8 km, in het ruim 600 ha grote natuurgebied Schootshei zouden borg staan voor een prachtige Nordic Walking trip. De organisatoren hadden daarnaast gezorgd dat, zowel op de plaats van inschrijving als bij de monumentjes onderweg en de tijdens de oorlog voorziene droppingplaats voor wapens, de wandelaars de nodige informatie kregen over het dramatische oorlogsverleden in deze regio.
Een aanvankelijk kil maar snel opwarmend vroeg-winterzonnetje gaf deze tocht het elan van een boeiende, leerrijke en uiterst selectieve wandeling.
De deelnemers waren na afloop één en al lof over zowel de praktische organisatie, de informatie en vooral het schitterende parcours en dat alles bij een gezellige babbel met een verwarmend of verfrissend drankje naar keuze.
Na deze eerste geslaagde tocht kunnen wij u al meedelen dat onze tweede herdenkingstocht zal doorgaan op zondag 19 oktober 2008 met vertrek op dezelfde locatie. Noteer deze datum liefst meteen in uw agenda.